Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Nha Trang - ideální místo pro dovolenou u moře

Na jihozápadním pobřeží Vietnamu se rozkládá Nha Trang, jedno z nejvýznamnějších plážových letovisek v zemi. Pobřeží je zde ohraničeno 7 kilometrovou písečnou pláží a nedaleko se z vod Jihočínského moře vynořuje pět atraktivních ostrovů. Letovisko nabízí spoustu pozoruhodností a díky své vybavenosti je ideálním místem pro trávení dovolené.

Nha Trang je hlavním městem vietnamské provincie Khanh Hoa a žije v něm okolo 400 tisíc obyvatel. Většina návštěvníků, kteří do Nha Trangu zavítají, míří rovnou na zdejší pláž, která patří k největším lákadlům této oblasti. Pláž je tvořená jemným bílým pískem, který se postupně svažuje do tyrkysově průzračných vod moře. Můžete si na ní užívat sluníčka, věnovat se vodním či plážovým sportům, nebo využívat nabídek plážových barů. Podél pláže vede promenáda lemovaná kokosovými palmami. Promenáda společně s 50 metrovým pásem zeleně odděluje pláž od hotelů, hřišť a zábavných parků v letovisku.

Nha Trang

Zdejší pobřeží je jako stvořené pro potápění a šnorchlování, oblast Nha Trangu je mezi potápěči vyhlášená jako jedna z nejlepších ve Vietnamu – nachází se zde zhruba 25 atraktivních potápěčských lokalit. Viditelnost pod vodou se pohybuje mezi 15 až 30 metry, závisí to na ročním období. Kromě pestrobarevných rybek i větších ryb a dalších mořských živočichů můžete pod vodou objevit několik podvodních jeskyní. Přímo v Nha Trangu se nachází několik potápěčských základen, které jsou na velmi dobré úrovni. Instruktoři potápění ovládají několik světových jazyků. Jednou z nejvyhlášenějších potápěčských základen je Octopus Diving. Pořádají se zde kurzy pro začátečníky i pokročilé.

Nha Trang

Na své si v Nha Trangu přijdou i milovníci takových sportů, jako je tenis nebo golf. Kousek za Nha Trangem se rozkládá golfové hřiště Diamond Golf Course a na nedalekém ostrově Vinh Nha Trang byl vybudován Vinpearl Golf Club. Kdo má zájem, může si v některých vyhlášených hotelech užívat lázeňské procedury, jako jsou bahenní zábaly, nebo si dopřávat koupání v bazéncích, masáže, sprchování minerální vodou, relaxaci pod umělým vodopádem a spoustu dalšího. Letovisko se celosvětově proslavilo v roce 2008, kdy hostilo soutěž krásy Miss Universe.

Nha Trang

Nha Trang poskytuje svým hostům dostatek zábavy ve dne i v noci. Noční život je v letovisku opravdu rozmanitý, vydat se můžete do některého z barů, na diskotéku, do nočního klubu nebo si zajít na dobré jídlo do restaurace. Pokud však máte raději klid, vypravte se spíše do severní části letoviska. V Nha Trangu je pestrá nabídka restaurací, dobře a levně se zde dá najíst v kteroukoliv denní či noční hodinu. Rozhodně si nenechte ujít ochutnávku čerstvých ryb a mořských plodů, které rybáři dovážejí z moře přímo na stoly pobřežních restaurací. Oblíbení jsou zejména humři, krevety, sépie, garnáti a škeble. Vyzkoušet samozřejmě můžete cokoliv dalšího z tradiční vietnamské kuchyně, která právem patří mezi nejlepší na světě. 

Nha Trang

Kromě hezké pláže může Nha Trang nabídnout také řadu zajímavostí a památek. Na jednom konci pláže se nachází malebný přístav a na druhém pak vila posledního vietnamského císaře Bao Daie. S vilou sousedí Oceánografické muzeum, mnohem zajímavější je však podmořské akvárium na blízkém ostrově. Kromě akvária se zde nachází ještě vodní a zábavní park i nákupní centrum. Na ostrov je možné se bez problémů dostat trajektem, který vyplouvá několikrát za hodinu a cesta na něj trvá asi 10 minut. Ostrov je s pevninou spojen také lanovkou, která je nejdelší lanovkou svého druhu na světě. 

Nha Trang, lanovka na ostrov

Milovníci historie a umění jistě v Nha Trangu ocení věže chámské kultury pocházející ze 7. století, které byly zasvěceny bohyni Ponagar. Prohlédnout si ve městě můžete také Muzeum Alexandra Yersina, francouzsko-švýcarského lékaře a bakteriologa. Ten na svých cestách po Indočíně na konci 19. století objevil tyčinkovitou bakterii, která je původcem dýmějového moru. Bakterie byla po něm pojmenována Yersinia pestis. V roce 1891 navštívil Yersin poprvé Nha Trang a do zdejší krajiny se tak zamiloval, že se zde usadil natrvalo. O rok později založil ve městě Pasteurův institut, který zde funguje dodnes. Vědec žil v Nha Trangu až do roku 1943 a za tu dobu se naučil perfektně mluvit vietnamsky. Spoustu let strávil cestami po středovietnamské vysočině a během jedné takovéto cesty roku 1893 objevil v horách lokalitu, kde se dnes nachází město Da Lat. Právě Yersin doporučil vietnamské vládě, aby v těchto místech vybudovala horské středisko.

Da Lat, Vietnam

V domě, kde Yersin žil, se dnes nachází Muzeum Alexandra Yersina. Většina exponátů se nachází ve druhém patře, kde míval vědec knihovnu a kancelář. Návštěvníci se zde mohou dozvědět spoustu zajímavých informací o jeho životě, výzkumech a dílech. K vidění je zde jak laboratorní vybavení, tak i Yersinovy osobní předměty, včetně dopisů, které psával matce. Součástí expozice je i studovna s knihami a křeslem, v němž Yersin sedával. V muzeu je rovněž vystavena kopie člunu, kterou Yersinovi věnovali místní rybáři, s nimiž trávil spoustu času. Lékař byl u místních lidí velmi oblíbený a dostal od nich dokonce vietnamské jméno ong Nam, tedy pán Nam. Yersin zemřel 1. března roku 1943 v Nha Trangu, kde se nachází také jeho hrob. Na vlastní přání byl pohřben hlavou k zemi, aby mohl „navždy objímat svou druhou vlast“. Také epitaf na jeho náhrobku vystihuje, jaký vztah k němu místní lidé měli. Je na něm napsáno „vietnamským lidem milovaný dobrodinec a lidumil“.

Nha Trang

Velmi populární jsou také lodní plavby z Nha Trangu na ostrůvky ležící ve zdejších pobřežních vodách. Tyto výletní plavby nabízí prakticky každý hotel v Nha Trangu. Plavba většinou zahrnuje zastávku na více ostrovech, v ceně výletu bývá i jídlo na celý den. K těm nejnavštěvovanějším ostrovům patří Velrybí ostrov nebo Bambusový ostrov (Hon Tre), který se nachází pár kilometrů od jižního cípu městské pláže v Nha Trangu. Pokud nefandíte organizovaným zájezdům, můžete si pronajmout v přístavu rybářský člun a na ostrov se vydat na vlastní pěst. Letovisko Nha Trang je vzdáleno asi 35 minut jízdy od letiště.

- jap -

Článek byl zobrazen 8 793 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Dovolená Vietnam

Dovolená VietnamExotická dovolená ve Vietnamu s atraktivním programem a profesionálním servisem za bezkonkurenční cenu.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko