Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Vietnam - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Vietnam“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Vietnam.

Chrámový komplex My Son téměř zničily americké bomby

Chrámový komplex My Son téměř zničily americké bomby

V horském údolí středního Vietnamu je ukrytý chrámový komplex My Son, který byl součástí stejnojmenného královského města. Stavby, které zde vznikaly v průběhu devíti století, jsou dnes z velké části pohlceny džunglí. Přesto dávají tušit, jak významné tohle místo v minulosti bylo. Bydlel zde samotný král a probíhaly zde obětní rituály za boha Šivu.

celý článek

 

Hue – pohnutá historie císařského města

Hue – pohnutá historie císařského města

Ve střední části Vietnamu je možné navštívit sídelní královské město dynastie Nguyen, které bylo založeno v 16. století. Přestože v těchto místech během americko-vietnamského konfliktu ve druhé polovině 20. století probíhaly těžké boje, podařilo se v neporušeném stavu do dnešních dní uchovat celý královský komplex, který je naprosto jedinečný.

celý článek

 

Nha Trang - ideální místo pro dovolenou u moře

Nha Trang - ideální místo pro dovolenou u moře

Na jihozápadním pobřeží Vietnamu se rozkládá Nha Trang, jedno z nejvýznamnějších plážových letovisek v zemi. Pobřeží je zde ohraničeno 7 kilometrovou písečnou pláží a nedaleko se z vod Jihočínského moře vynořuje pět atraktivních ostrovů. Letovisko nabízí spoustu pozoruhodností a díky své vybavenosti je ideálním místem pro trávení dovolené.

celý článek

 

Hoi An – město živoucích řemesel

Hoi An – město živoucích řemesel

Na břehu řeky Thu Bon ve středním Vietnamu se rozkládá sice malé, ale velmi krásné městečko Hoi An. V minulosti bylo významným námořním přístavem jihovýchodní Asie. Najdete v něm pozůstatky hinduistických chrámů a pagod, ale návštěvníky sem lákají také četné kulinářské speciality či vyhlášené krejčovské dílny.

celý článek

 

Horská vesnice Cat Cat - živý skanzen Černých Hmongů

Horská vesnice Cat Cat - živý skanzen Černých Hmongů

Vietnamské horské městečko Sapa se v posledních letech stalo turisticky velmi vyhledávanou destinací. Jedním z důvodů je možnost se seznámit se způsobem života zdejších horských etnik, která žijí v okolních vesnicích. Tou nejnavštěvovanější vesnicí oblasti Sapy je Cat Cat – domov Černých Hmongů.

celý článek

 

Asie nyní na dosah - poznejte Laos a Vietnam

Asie nyní na dosah - poznejte Laos a Vietnam

Zima se rychle blíží, proto je víc než příhodné začít přemýšlet nad únikem do teplých krajin. Alespoň na pár týdnů. Jenomže kam? Thajsko je pro vás příliš turistické a ani Indonésie vás úplně neláká - vždyť se zdá, jako by tam jezdil hledat svůj duševní smír celý svět. Tak kam koupit letenky?

celý článek

 

Zátoka Ha Long – přírodní div světa

Zátoka Ha Long – přírodní div světa

V listopadu roku 2011 bylo vyhlášeno Sedm přírodních divů světa a jedním z nich se stala i vietnamská zátoka Ha Long. Umístění v sedmičce největších přírodních krás je rozhodně zasloužené. Zátoka Ha Long je tvořena tisícovkou vápencových útvarů vyčnívajících z azurových vod Tonkinského zálivu a více než 2 tisíci ostrůvky. Její krása je uchvacující.

celý článek

 

Sedm přírodních divů světa

Sedm přírodních divů světa

Sedm starověkých divů světa by měl znát každý školák, se sedmi novodobými divy světa jsme se před nedávnem seznámili v našem článku, ale věděli jste, že bylo vyhlášeno i sedm přírodních divů světa? Stalo se tak 11. listopadu 2011 pod záštitou švýcarské nadace New7Wonders. My vám nyní těchto sedm přírodních krás představíme.

celý článek

 

Ho Či Minovo město, dříve Saigon

Ho Či Minovo město, dříve Saigon

Jedním z nejdynamičtěji se rozvíjejících a nejvýznamnějších vietnamských měst je Ho Či Minovo město, dříve nazývané Saigon. Přestože má pohnutou minulost, je dnes ztělesněním moderního Vietnamu a odráží rychlý hospodářský růst země. Město se svými 9 miliony obyvateli patří také k největším metropolím jihovýchodní Asie.

celý článek

 

Hanoj – město vznášejícího se draka

Hanoj – město vznášejícího se draka

Hanoj, vietnamské hlavní město, které je důležitým hospodářským, politickým a kulturním centrem této asijské země, se může pochlubit více než tisíciletou historií. Město založil v roce 1010 císař Ly Thai To, který pro tuto novou metropoli vybral jméno Thang Long, tedy „Město vznášejícího se draka“.

celý článek

 

Vietnam

Vietnam

Vietnam je přímořský stát (Vietnamská socialistická republika) s hlavním městem Hanoj ležící na východě Indočínského poloostrova při pobřeží Jihočínského moře.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Dovolená Vietnam

Dovolená VietnamExotická dovolená ve Vietnamu s atraktivním programem a profesionálním servisem za bezkonkurenční cenu.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko